Prima pagină D:News

Malaezia se opune sărbătorii Valentine’s Day

Redactia Descopera.ro | 02.14.2011 | ● Vizualizări: 127
Malaezia se opune sărbătorii Valentine’s Day     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Guvernul malaezian va demara o campanie destinată să-i oprească pe musulmani să sărbătorească în orice fel ziua Sfântului Valentin, care, în opinia oficialităţilor de la Kuala Lumpur, nu este decat o “capcană” care încurajează comportamentul imoral.

Primul ministru Muhyiddin Yassin a declarat că a celebra Ziua Îndrăgostiţilor din tradiţia occidentală "nu este potrivit" pentru cetăţenii musulmani, care alcătuiesc circa doua treimi din populaţia de 28 milioane de locuitori a Malaeziei.

Câteva state malaeziene plănuiesc înfiinţarea de patrule care sa verifice camerele de hotel, în căutarea cuplurilor de tineri necăsătoriţi care intenţionează să facă sex cu ocazia Valentine's Day.

Campania împotriva acestei detestate sărbători de import a fost demarată de autorităţi în urma unei fatwa (edict islamic) emis încă din anul 2005. În universităţile islamice au fost distribuiţi din timp fluturaşi de hârtie care-i sfătuiesc pe studenţi sa evite orice forma de celebrare a sărbătorii occidentale.

" In realitate, la fel ca în timpurile istorice, sărbătorirea Valentine's Day este sinonimă cu activităţile de promovare a viciilor. Islamul va respinge orice obicei, chiar daca vine din cultura naţionala, dacă acesta va contrazice cumva învăţăturile musulmane", declara Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz, şeful Departamentului Dezvoltării Islamice, din subordinea guvernului malaezian.Sursa: BBCNews