Prima pagină D:News

Cum va arăta viitorul? Sticla va fi omniprezentă (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 02.18.2011 | ● Vizualizări: 308
Cum va arăta viitorul? Sticla va fi omniprezentă (VIDEO)     viitorul, sticla, display, comunicare, gorilla glass + zoom
Galerie foto (1)

Firma Corning Gorilla Glass, producătoarea sticlei speciale ce se găseşte în componenţa smartphone-urilor de ultimă generaţie, a lansat pe piaţă un clip în care viitorul este văzut prin prisma inginerilor companiei.

În viitor, prezice Corning, toate ferestrele şi display-urile ce ne vor înconjura vor fi create dintr-o sticlă puternică şi totodată programabilă. Astfel, vom putea stabili ca fereastra de la dormitor să fie opacă în timpul nopţii, ca apoi să lase lumina soarelui să pătrundă în cameră la ora la care dorim să ne trezim.

De asemenea, orice suprafaţă din gospodărie va fi, totodată, un display. Acesta va permite comunicarea cu cei dragi, prin videotelefonie, cât şi informarea din multiple surse (TV, Internet, radio, reţele sociale).

Iată viziunea Corning:

Cei de la Corning nu sunt singurii care au încercat să îşi imagineze cum va arăta viitorul. În 2010, o companie suedeză lansa acest clip, în care specialiştii săi arătau cum vor evolua ecranele:Nici Microsoft nu s-a lăsat mai prejos. în 2009, specialiştii departamentului Office din cadrul companiei americane au prezentat viziunea lor pentru anul 2019 -- desigur, un an în care produsele Microsoft vor fi extrem de utile:Ultimul clip 'futuristic' vine din partea GE, care în 2006 prezenta felul în care va arăta, în viitor, o bucătărie obişnuită:

Sursa: The Atlantic Wire