Prima pagină D:News

Ne vom deplasa pe o singură roată!

Redactia Descopera.ro | 03.04.2011 | ● Vizualizări: 1071
O singură roată e de ajuns     tehnologie, vehicul, Solowheel, giroscop, electric + zoom
Galerie foto (2)

Minimalismul în materie de vehicule electrice este exprimat foarte bine de Solowheel – un dispozitiv portabil, pliant, cu o singură roată, ce s-ar putea dovedi foarte util pentru naveta zilnică sau pentru plimbări de week-end.

Creat de compania Inventist, Solowheel este propulsat de un motor electric de 1.000 waţi, poate atinge o viteză maximă de 19 km/h şi, cu energia electrică acumulată într-o şedinţă de încărcare de 45 de minute, poate călători timp de două ore.

Viteza este reglată prin modificarea poziţiei ocupantului (cînd acesta se înclină in faţă, viteza deplasării creşte, iar la înclinarea spre spate, viteza scade); menţinerea echilibrului este asigurată de o serie de giroscoape plasate în interiorul roţii.

Solowheel poate urca pante cu înclinarea de până la 15 %, iar la coborâre, bateria reîncărcabilă litiu-ion recuperează energie.

Vehiculul cântăreşte 9 kg, aşa că poate fi dus cu uşurinţă în casă sau în birou, odată ce utilizatorul a ajuns la destinaţie.

Solowheel va fi pus în vânzare în Marea Britanie începând din luna aprilie a acestui an, la preţul de 975 lire sterline - aproximativ 1.145 euro.

Sursa: Mail Online