Prima pagină D:News

Au apărut primele clipuri cu maşina Google, ce se conduce singură (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.05.2011 | ● Vizualizări: 461
Au apărut primele clipuri cu maşina Google, ce se conduce singură (VIDEO)     autovehicul, prototip, masina care se conduce singura, fara pilot, google + zoom
Galerie foto (1)

Autovehiculul proiectat de Google, ce se poate conduce singur, a fost anunţat anul trecut, în luna octombrie. Firma americană a anunţat atunci că doreşte ca, în viitor, ca nici un autovehicul să nu mai necesite şofer. Astfel, cu ajutorul maşinilor pilotate de computer, s-ar reduce numărul de accidente rutiere, ar permite ca oamenii să aibă mai mult timp liber (pe care, probabil, l-ar petrece folosind Internetul, deci şi serviciile Google). Un alt beneficiu pe care cei de la Google îl văd ca urmare a eliminării şoferilor umani este reducerea poluării (dacă maşinile conduse de computer ar produce mai puţine accidente, maşinile ar putea fi proiectate să fie mai puţin «blindate», iar reducerea greutăţii lor ar duce la un consum mai redus al carburanţilor).

Proiectul celor de la Google a impresionat: prototipurile create de compania ce dezvoltă cel mai popular motor de căutare din lume au circulat pe drumurile dintre San Francisco şi Los Angeles, acumulând sute de mii de kilometri parcurşi fără intervenţie umană.

Totuşi, cei de la Google nu permis filmarea maşinilor sale, informaţiile despre ingeniosul autovehicul fiind disponibile publicului doar graţie mărturiilor jurnaliştilor ce au fost martori la cursele efectuate de prototipul Google.

Cu ocazia conferinţei TED, ce se desfăşoară de-a lungul acestor zile în California, Google a permis pentru prima dată ca maşina fără şofer să fie filmată. Prototipul a fost «pus la lucru» într-o parcare, fiind programat să conducă cu viteză pe un traseu dificil, ce implică multe curbe strânse.

Iată cum s-a descurcat autovehiculul Google:


Sursa: SEL