Prima pagină D:News

Chitara care era… puşcă

Redactia Descopera.ro | 03.21.2011 | ● Vizualizări: 114
Chitara care era… puşcă      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Când poliţiştii suedezi care au efectuat o descindere într-o reşedinţa din oraşul Lulea, din nordul ţării, au descoperit o chitară electrică lângă un adevărat arsenal de arme de foc, nu au bănuit că au dat peste o bizară armă camuflată în ceea ce părea un banal instrument muzical.

Chitara, descoperită în luna noiembrie a anului trecut a stat în birourile poliţiei până când un angajat a studiat-o minuţios de abia la începutul lunii martie a anului curent.

Toată tevatura a pornit de la o informaţie cu privire la un cetăţean în vârstă de 54 ani, care era bănuit că fabrică arme artizanale fără licenţă în incinta casei sale.

Pe lângă descoperirea a 6 pistoale şi puşti obişnuite, plus o mare cantitate de muniţie aferentă armelor, agenţii de poliţie au confiscat şi o chitară montată pe unul din pereţii locuinţei.

Cu toate acestea, chitara nu era deloc ceea ce părea. Gâtul chitarei era găurit pe întreaga lungime, înăuntru fiind montate două ţevi de puşcă, în timp ce corpul propriu zis al instrumentului cu coarde conţinea mecanismul de tragere, precum şi un încărcător plin cu cartuşe.

Întrebat cu privire la periculoasa chitară, proprietarul casei a declarat că nu este decât "o chestie drăguţă pe care nu am finisat-o încă". Printre armele confiscate se număra o puşcă de asalt, o mitralieră artizanală, două revolvere, o puşcă marca Mauser, precum şi o puşcă camuflată într-un baston.Sursă: TheLocalSweden