Prima pagină D:News

„Ori slăbeşti, ori orbeşti!” - consecinţele unei boli îngrozitoare

Redactia Descopera.ro | 03.28.2011 | ● Vizualizări: 325
„Ori slăbeşti, ori orbeşti!” - consecinţele unei boli îngrozitoare     hipertensiune intercraniană idiopatică, slabit, dieta, cura, orbire + zoom
Galerie foto (1)

O femeie din Marea Britanie a slăbit 13 kg în 3 săptămâni, după ce a primit un avertisment sumbru din partea doctorului: dacă va rămâne supraponderală, va orbi!

După ani de zile în care a suferit de dureri de cap îngrozitoare şi în care a avut vederea înceţoşată, Sarah Little a descoperit în urma unui test de rutină la oftalmolog că are o afecţiune la creier. Boala, extrem de rară, ar putea să o ducă pe femeia de 27 de ani la orbire.

Englezoaica a fost diagnosticată cu hipertensiune intercraniană idiopatică (HII), boală ce duce la o acumulare a presiunii în lichidul cefalorahidian, care creează presiune asupra creierului.

Tratamentul pentru această afecţiune constă în respectarea unui program regulat de puncţii lombare pentru a elibera presiunea ce îi afectează creierul.

Nigel Best, doctorul care a atras atenţia asupra problemelor de sănătate ale femeii, susţine că "Sarah s-a prezentat cu simptomele unei migrene, dar după ce m-am uitat la fotografiile făcute ochilor, am descoperit nervul optic foarte umflat. Asta mi-a atras atenţia că poate fi vorba de ceva foarte grav".

După diagnosticul primit, Sarah a dat jos 13 kg în doar trei săptămâni, reuşind acest lucru cu ajutorul exerciţiilor şi a dietei. Aceasta urmează să continue exerciţiile şi să piardă în timp greutatea. "Nu a fost o decizie grea, când alternativa era orbirea", a declarat Sarah despre dieta dură pe care a trebuit să o urmeze.

Sarah îşi doreşte să se folosească de experienţa ei pentru a populariza seriozitatea acestei afecţiuni în rândul publicului şi pentru a ajunge un exemplu pentru femeile care vor să slăbească.

Cu ajutorul reţelei de socializare Facebook, Sarah a intrat în contact cu alte şase persoane ce suferă de aceeaşi boală. Pentru a strânge bani care să permită cercetarea aprofundată a acestei condiţii, cei 7 pacienţi doresc să organizeze un concurs de slăbit. Participanţii nu trebuie să fie diagnosticaţi cu HII, în schimb toţi vor fi recompensaţi pentru fiecare kilogram pe care îl dau jos.

Sarah Little susţine că a demarat acest proiect pentru a creşte gradul de conştientizare al acestei boli, deoarece nu mulţi oameni cunosc detalii despre această afecţiune.

Sursa: Darlington and Stockton Times