Prima pagină D:News

Petreci mult timp pe Facebook? Eşti narcisist şi singuratic, spun cercetătorii

Redactia Descopera.ro | 03.29.2011 | ● Vizualizări: 272
Petreci mult timp pe Facebook? Eşti narcisist şi singuratic, spun cercetătorii     facebook, narcisism, extrovertit + zoom
Galerie foto (1)

Utilizatorii de Facebook sunt narcisişti, exhibitionişti, extrovertiţi, unii dintre ei având un nivel ridicat de singurătate în cadrul familiei, pe când ce care nu au conturi sunt în general timizi şi scrupuloşi. Asta susţine un grup de cercetători de la Royal Melbourne Institute of Technology.

Cercetătorii australieni susţin ca Facebook-ul amplifică nevoia individuală narcisistă de a te angaja într-un comportament superficial de auto-promovare.

Tracii Ryan şi doctor Sophia Xenos au demonstrat că există o strânsă legătură între tipul personalităţii şi modul în care utilizatorul se foloseşte de Facebook. De asemenea, ei au descoperit o corelare între tipul personalităţii şi durata de timp petrecută pe site.

Tracii Ryan a afirmat că nu toţi utilizatorii acestei reţele sociale sunt narcisişti sau extrovertiţi, dar că au o probabilitate mai mare de a avea aceste trăsături de personalitate. Studiul a fost efectuat pe 1.158 utilizatori australieni ai Facebookului şi 166 persoane care nu au cont pe reţeaua socială, cu o vârstă cuprinsă între 18 şi 44 de ani.

"Extrovertiţii tânjesc după recompense instantanee, iar narcisiştii sunt în căutare de auto-promovare", explică cercetătoarea din Australia.

Studiul a fost publicat în ultimul număr al revistei "Computers in Human Behavior".

Sursa: FoxNews