Prima pagină D:News

Au apărut primele imagini de pe orbita lui Mercur

Redactia Descopera.ro | 04.01.2011 | ● Vizualizări: 548
Au apărut primele imagini de pe orbita lui Mercur     nasa, mercur, + zoom
Galerie foto (6)

NASA a făcut primele poze cu suprafeţa lui Mercur de pe staţia spaţială americană Messenger, prima navă spaţială ce a ajuns pe orbita celei mai ascunse planete din Sistemul Solar.

Nava spaţială a captat 363 de imagini în decursul a şase ore, cele mai multe fotografii urmând să fie prezentate în cadrul conferinţei de presă, unde vor discuta în amănunt despre aceste descoperiri.

Partea superioară a fotografiei prezintă un crater neobişnuit, numit Debussy, în timp ce partea inferioară prezintă o parte din Mercur ce nu a mai fost dezvăluita până în prezent.Messenger a fost lansat în urmă cu şase ani şi a călătorit prin interiorul Sistemului Soalar. Prima ambarcaţiune NASA care a studiat Mercurul, Messenger a fost deja în măsură să trimită o hartă parţială a suprafeţei planetei plină de cratere.

Craterul Bocaccio, cu un diametru de 142 de kilometri:Craterul Debussy, cu un diametru de 80 de km, ale cărui «raze» se întind pe sute de kilometri:Această pată neagră în peisajul de pe Mercur îi intrigă pe cercetătorii NASA. Aceştia au declarat că este vorba, probabil, de o rocă închisă la culoare, dar aceasta nu a fost identificată încă.O imagine de ansamblu cu Mercur, în care se pot observa «razele» ce pornesc din craterul Hokusai:Sursa: NASA

Tag-uri: nasa | mercur | orbita | imagini | messenger