Prima pagină D:News

Calea Lactee, surprinsă în imagini spectaculoase de pe cel mai înalt munte din Spania (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 04.21.2011 | ● Vizualizări: 1040
Calea Lactee, surprinsă de pe cel mai înalt munte din Spania (VIDEO)     terje sorgjerd, el teide, calea lactee, spania, munte, insulele canare, video + zoom
Galerie foto (1)

Fotograful Terje Sorgjerd, ce a studiat de-a lungul timpului diferitele forme ale aurorei boreale, a mers pe Muntele Teide din Insulele Canare, pentru a putea fotografia Calea Lactee.

În timp ce capta imaginile pentru un nou film, pe 9 aprilie, o furtună de nisip a măturat întreg ţinutul, făcându-l pe fotograf să creadă că întreaga filmare va fi ruinată.

Camera fotografică a reuşit să capteze furtuna de nisip datorită luminii venite din spate, dinspre Insula Gran Canaria. Această iluminare a făcut ca nisipul să arate ca nişte nori de aur. Calea Lactee a putut fi văzută pintre aceşti nori, şi a făcut ca stelele să strălucească într-un mod aparte.

Fotografiile au fost realizate de la o altitudine de 3715m, de pe un munte cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru fotografiatul stelelor, între 4 şi 11 aprilie 2011.

Sursa: The Watchers