Prima pagină D:News

Cea mai mare insulă plutitoare din lume a fost inaugurată la Seul! (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 06.03.2011 | ● Vizualizări: 495
Cea mai mare insulă plutitoare din lume a fost inaugurată la Seul! (VIDEO)     seul, insulă plutitoare, energie solară + zoom
Galerie foto (8)

Locuitorii din apropierea râului Han din Seul, Coreea de Sud au aşteptat, cu mari emoţii, inaugurarea celei mai mari insule plutitoare. Cu alte două insule programate pentru a fi deschise în luna septembrie, complexul Viva atrage deja mulţimile prin complexitatea mijloacelor de divertisment. Structura uimitoare include o sală de conferinţă de 700 locuri, restaurante şi arcade - toate alimentate de energie solară. Atunci când trio-ul va fi gata, douăzeci şi trei lanţuri rezistente la coroziune vor lega insulele una de cealaltă.

Insulele artificiale din Seoul diferă de cele de la Dubai, care sunt construite prin acumularea de nisip pe fundul oceanului. Viva şi insulele sale satelit plutesc, fiind susţinute pe suprafaţa râului.

Dacă ar exista un potop, insulele s-ar ridica şi ar coborî odată cu nivelul apei, iar în cazul în care ele s-ar deplasa prea mult de locul de origine, un sistem de urmărire de înaltă tehnologie ar avertiza un aparat de comandă.

Susţinută cu 24 de airbag-uri gigant, Viva cântăreşte 2.000 de tone, dar poate sprijini construirea instalaţiilor de pana la 6400 de tone. Insula va fi ancorată cu lanţuri de un bloc de beton de 500 tone care o va păstrat pe loc.

Clădirea cu trei etaje care deţine toate facilităţile este acoperită cu 54 de metri pătraţi de panouri solare, care vor asigura necesarul zilnic de energie.

Proiectul guvernamental în valoare de 83,9 milioane de dolari include cele trei insule: Viva cu o suprafaţă de 3251 de metri pătraţi, Vista - 1400 de metri pătraţi şi Tera - 370 de metri pătraţi. Împreună, ele vor găzdui convenţii internaţionale, evenimente şi concursuri legate de sporturi de apă, spectacole culturale şi expoziţii. Toate cele trei insule ar trebui să fie deschise la sfârşitul lunii august 2011.

Sursa: Inhabitat