Prima pagină D:News

O nouă tendinţă: bijuteriile de lux din blană de pisică

Redactia Descopera.ro | 07.01.2011 | ● Vizualizări: 590
O nouă tendinţă: bijuteriile de lux din blană de pisică     bijuterie, ciudatenie, pisica, blana, lux + zoom
Galerie foto (1)

Flora Davis creează bijuterii din blana pisicii ei, un motan numit Gaia, ce lasă săptămânal mormane de păr.

Davis a fost inspirată să creeze bijuterii din părul pisicii ei atunci când îi pieptăna blana şi a realizat că această acţiune trebuie repetată săptămânal. "În mod normal aş fi aruncat părul, dar l-am simţit atât de moale în mânile mele, încât nu am putut să îl arunc. Am analizat ghemotoacele de păr, le-am rostogolit şi am format biluţe din el şi i le-am dat lui Gaia să se joace cu ele".

De-a lungul timpului, ghemotoacele de păr s-au adunat în apartament. "Bilele de păr spălate, au fost adunate şi puse într-un bol deasupra pianului. Surprinzător, bilele au avut un aspect minunat ce mi-au amintit de perlele albe supradimensionate. Aşa mi-a venit inspiraţia pentru a utiliza "jucăriile" lui Gaia într-un mod care dovedeşte dragostea mea pentru această pisică specială".

Davis a petrecut ceva timp perfecţionându-şi tehnicile de efectuare a sferelor. Ea începe prin a lua un pumn mic de puf pe care îl modelează într-o mică minge. Acesteia îi adaugă puf pe margini şi o rostogoleşte între palme până când firele de păr se unesc şi formează o bilă solidă. Depozitează apoi bilele până când confecţionează destule pentru a forma un lanţ.

Până în prezent, Davis a creat modele diferite de lanţuri, pe care le-a vândut pentru sume cuprinse între 95 şi 280 de dolari.

Sursa: Wired

Tag-uri: bijuterie | ciudatenie | pisica | blana | lux