Prima pagină D:News

Toyota a inventat volanul care detectează când şoferul suferă un atac de cord

Redactia Descopera.ro | 07.29.2011 | ● Vizualizări: 64
Toyota a inventat volanul care ştie când suferi un atac de cord     automobil, masina, autovehicul, toyota, senzor, siguranta, aritmie, atac de cord + zoom
Galerie foto (1)

Constructorii auto se luptă pentru supremaţia în segmentul siguranţă. Dacă suedezii de la Volvo are o bună reputaţie în această zonă, a venit rândul inginerilor de la Toyota, cel mai galonat constructor din ultimii ani, să ne demonstreze de ce sunt cu adevărat capabili.

Aceştia au creat o nouă tehnologie de siguranţă pre-coliziune. Sistemul dezvoltat de inginerii niponi poate prelua controlul asupra volanului în cazul unui impact. Mai mult decât atât, inginerii din Ţara Soarelui Răsare au creat un volan în interiorul căruia au integrat un sistem capabil să înregistreze tensiunea şi curenţii electrici care însoţesc activitatea musculară a inimii.

Astfel, maşina pe care o conduci va fi capabilă să îti spună dacă suferi de aritmie sau dacă eşti pasibil de un atac de cord.

Sistemul implementat de niponi este unul foarte simplu. O serie de senzori sunt încorporaţi în volan, iar aceştia, prin intermediul mâinilor şoferului, detectează ritmurile anormale ale inimii.

Pentru a se mândri cu noua invenţie, japonezii deja au făcut o demonstraţie a acestui sistem în cadrul unei conferinţe de presă organizată la una din uzinele nipone. Informaţia despre ritmul inimii va apărea pe display-ul dedicat navigaţiei.

Dar lupta pentru supremaţia în acest domeniu nu este una simplă, întrucât Toyota nu este singurul constructor care impresionează cu aceste tehnologii. Americanii de la Ford lucrează la un scaun care să măsoare ritmul cardiac al şoferului chiar şi prin haine, fără senzori aplicaţi pe piele.

Partea delicată însă abia acum urmează, deoarece oficialii Toyota nu au anunţat când vom regăsi aceste tehnologii pe maşinile de serie.

Sursa: FastCompany