Prima pagină D:News

Luptele cu tauri – un „produs cultural” protejat de lege

Redactia Descopera.ro | 08.01.2011 | ● Vizualizări: 315
Luptele cu tauri – un „produs cultural” protejat de lege      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Sportul naţional al Spaniei a scăpat de desfiinţare, corida fiind etichetată drept “o disciplină artistică şi un produs cultural”, aşa cum o numeşte ministrul culturii spaniol.

Vestea i-a încântat pe amatorii de lupte cu tauri din Spania, care se temeau că obiectul pasiunii lor va dispărea prin interzicerea oficială a acestei tradiţi, dar i-a înfuriat pe cei care militează pentru drepturile animalelor.

Guvernul a luat această decizie ca urmare a presiunilor venite din partea celor implicaţi în această industrie.

Iubitorii acestei tradiţii speră că decizia va împiedica desfiinţarea coridei în alte regiuni ale Spaniei, singura provincie în care această activitate a fost interzisă fiind, până acum, Catalonia. Guvernul catalan a votat interzicerea coridei anul trecut în iulie, cu 68 de voturi pentru, 55 contra, 9 abţineri şi o absenţă.

Decizia a venit după ce membrii grupului Prou! (Destul!) au adunat în campania lor 180.000 de semnături în favoarea interzicerii coridei.

Miguel Cid Cebrián, preşedintele Asociaţiei Parlamentare pentru Protejarea Coridei, a declarat că speră ca Partidul Popular să câştige alegerile parlamentare din 20 noiembrie, pentru a putea oferi protecţie acestei tradiţii. Astfel, decizia ar împiedica alte regiuni să mai interzică corida.

Sursa: Mail Online

Tag-uri: corida | taur | cultural