Prima pagină D:News

Ciocolata amăruie îmbunătăţeşte vederea

Redactia Descopera.ro | 08.11.2011 | ● Vizualizări: 1796
Ciocolata amăruie îmbunătăţeşte vederea     ciocolata, vedere, sanatate, medicina, cacao, antioxidanti + zoom
Galerie foto (1)

Ciocolata amăruie ar putea îmbunătăţi capacitatea oamenilor de a vedea în situaţiile cu un contrast redus (de exemplu, atunci când este înnorat), arată o cercetare recentă.

Acest studiu se alătură altor cercetări care susţin ideea că acest aliment ajută la o mai bună funcţionare a creierului. Până acum se ştia despre ciocolata amăruie că poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale şi că poate avea un efect favorabil asupra nivelului de colesterol, asupra funcţionării trombocitelor şi asupra sensibilităţii la insulină.

Noul studiu al celor de la Universitatea din Reading a fost efectuat pe un eşantion de 30 de bărbaţi şi femei cu vâsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cărora li s-au testat vederea şi capacităţile cognitive după consumul de ciocolată.

Testul a inclus două părţi: mai întâi, participanţii au fost testaţi după ce au mâncat un baton de ciocolata amăruie şi apoi, după ce au consumat unul de ciocolata albă. În plus, voluntarii nu au ştiut adevăratul motiv pentru care sunt testaţi, cu scopul de a nu influenţa studiul.

Ciocolata amăruie conţine o mulţime de flavonoide, un grup de antioxidanţi cunoscuţi pentru efectele benefice asupra sănătăţii umane.

Rezultatele cercetării au relevat că abilităţile voluntarilor de a vedea şi a gândi au fost mult mai bune după ce au mâncat ciocolată amăruie, comparativ cu momentele în care aceştia au consumat ciocolată albă.

Prin urmare, rezultatele au fost atribuite flavonoidelor din ciocolată, cunoscute pentru implicarea lor în mărirea fluxului de sânge în creier şi probabil şi în ochi.

Vestea bună, spun cercetătorii, este că impactul flavonoidelor asupra afluxului de sânge în creier poate fi chiar mai mare la persoanele cu vârsta de peste 25 de ani.

Specialiştii urmăresc ca pe viitor să efectueze un nou studiu în care vor fi testaţi indivizi cu vârsta peste 25 ani, iar tabletele de ciocolată albă vor conţine cofeină şi teobromină pentru a se asigura că nu aceşti stimulanţi din planta de cacao sunt adevăratul motiv al beneficiilor aduse de ciocolata amăruie.

Sursa: MSNBC