Home » D:News » Cimpanzeii bonobo sunt cele mai inteligente maimuţe antropoide din lume (VIDEO)

Cimpanzeii bonobo sunt cele mai inteligente maimuţe antropoide din lume (VIDEO)

Cimpanzeii bonobo sunt cele mai inteligente maimuţe antropoide din lume (VIDEO)
Publicat: 11.08.2011
Într-un concurs organizat de Grădina Zoologică din Antwerp, maimuţele bonobo s-au dovedit a fi mai inteligente decât cimpanzeii.

Maimuţele bonobo, organizate într-o structură matriarhală, i-au învins pe cimpanzei la testele de inteligenţă cu scorul de 4-2.

Bonobo, cunoscute şi sub numele de cimpanzei pigmeu, sunt primate din Congo şi cele mai apropiate rude ale omului, având în vedere că au în comun cu noi 98,4% din dotarea genetică. Ele trăiesc organizate în grupuri matriarhale şi folosesc des sexul pentru a rezolva conflicte sociale.

Competiţia a inclus şase teste care trebuiau întreprinse într-o anumită perioadă de timp – periode pe care cimpanzeii masculi le foloseau luptându-se între ei, spre deosebire de bonobo care şi-au dat silinţa să rezolve jocurile.

Specialiştii de la grădina zoologică se aşteptau ca lupta să fie câştigată de cimpanzei. Tocmai de aceea au fost uimiţi de perseverenţa unei femele bonobo, numită Djanoa.

Cercetătorii au spus că de-a lungul acestei perioade, în care au fost testaţi, cimpanzeii s-au comportat ca nişte copii care sunt atraşi de jucăriile noi, dar care îşi pierd rapid interesul.

Acum, specialiştii au declarat că încă nu o pot numi pe Djoana cea mai inteligentă maimuţă din lume, dar că ea este, cu siguranţă, foarte motivată şi insistentă.

Pentru etologul Jeroen Stevens, specialistul în comportamentul animalelor de la Grădina Zoologică Antwerp, acest concurs a deschis calea pentru un nou studiu ce îşi propune să stabilească dacă aceste animale au, la fel ca oamenii, personalitate.

Sursa: 3News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase