Home » D:News » Exoscheletul de tip „Iron Man”, de la ficţiune la realitate (VIDEO)

Exoscheletul de tip „Iron Man”, de la ficţiune la realitate (VIDEO)

Exoscheletul de tip „Iron Man”, de la ficţiune la realitate (VIDEO)
Publicat: 15.08.2011
Minţile scenariştilor de la Hollywood sunt unele dintre cele mai speciale. Aceştia pot da naştere unor tehnologii, gadget-uri, produse sau fiinţe cu adevărat speciale. Dacă aţi fost impresionaţi de Iron-Man şi de exoscheletul acestuia, aflaţi că acesta are un corespondent în realitate!

O mulţime de companii s-au arătat dornice să încerce să realizeze un astfel de costum, iar cei din grupul Raytheon Sarcos sunt deja la a doua generaţie a unui prototip. Noutăţile nu se opresc aici, întrucât oficialii companiei au prezentat exoscheletul XOS 2, spunând că în cinci ani va intra în producţie.

Le vor lua cinci ani pentru a începe să producă o versiune a costumului care trebuie conectată la o sursă de energie electrică, în timp ce pentru un produs autonom vom fi nevoiţi să aşteptăm mai bine de zece ani.

Noua versiune a costumului utilizează sisteme hidraulice de mare presiune, senzori, actuatori şi controler. Cu toate aceste sisteme, utilizatorul va rămâne suficient de agil încât să poată lovi fără probleme o minge de fotbal.

Noul XOS este mai uşor şi mai puternic, comparativ cu prima versiune a acestuia, care a debutat în 2008. Inginerii Raytheon Sarcos au crescut eficienţa costumului prin scăderea masei produsului şi prin înlocuirea valvelor cu unele mai performante.

XOS 2 foloseşte senzori cu conexiune Ethernet care sunt legaţi la diferite procesoare, care la rândul lor acţionează anumite actuatoare pentru a oferi o forţă de 200 kg/cm2.

Deşi compania Raytheon este cunoscută mai ales pentru aspectele militare ale produselor sale, acest exoschelet va avea şi aplicaţii în mediul civil, precum în asistarea persoanelor paralizate.

Sursa: Technology Review

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase