Home » D:News » Olandezii vor să construiască un munte artificial

Olandezii vor să construiască un munte artificial

Olandezii vor să construiască un munte artificial
Publicat: 24.08.2011
Un proiect ce are ca scop construcţia unui munte înalt de 2.000 de metri în Olanda este din ce în ce mai aproape de a deveni realitate.

Planul iniţiat de Thijs Zonneveld, un fost ciclist profesionist, doreşte să le ofere milioanelor de olandezi posibilitatea de a schia, de a se căţăra şi de a porni în expediţii montane fără a fi nevoiţi să călătorească distanţe lungi pentru acest lucru. „Am fost mereu ţara cunoscută pentru reuşite inginereşti, pentru digurile şi polderele pe care le-am construit. De ce nu şi un munte?„, argumentează Zonneveld.

„Ideea nu este nouă, dar este pentru prima dată când ea este luată în serios de un număr atât de mare de oameni”, adaugă Zonneveld.

Acesta afirmă că un număr de ingineri, firme de construcţie, investitori şi experţi deja dezbat fezabilitatea creării unui munte artificial, care să includă pârtii de schi, piste de bob, un patinoar, trasee montane, stânci pentru căţărat şi drumuri pitoreşti cu serpentine periculoase.

Pagina de internet a proiectului primeşte sute de vizite în fiecare zi, iar alte 8.200 de persoane urmăresc activităţile lui Zonneveld pe Twitter.

În afară de ideea de a deveni o atracţie turistică, Zonneveld susţine că muntele lor va permite sportivilor să se antreneze la altitudini mari şi astfel să ajungă la egalitate cu competitorii din tările cu înalţimi mari. Recent, federaţiile de ciclism, de schi şi de alpinism au elaborat un comunicat de presă, anunţând că susţin proiectul lui Zonneveld.

Locul ideal pentru punerea în practică a proiectului este provincia Flevoland, susţine Zonneveld. „Dorinţa mea e ca acest proiect să devină realitate până în 2018„, a conchis acesta.

Surse: Discovery şi PeopleDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase