Home » D:News » Arheologii scoţieni cred că au descoperit Masa Rotundă a Regelui Arthur

Arheologii scoţieni cred că au descoperit Masa Rotundă a Regelui Arthur

Arheologii scoţieni cred că au descoperit Masa Rotundă a Regelui Arthur
Publicat: 27.08.2011
Arheologii care caută Masa Rotundă a Regelui Arthur au descoperit un "obiectiv circular" sub King's Knot, o fostă grădină a castelului Stirling.

King’s Knot, un terasament cu o formă geometrică bine definită aflat în spatele Castelului Stirling, a fost învăluit în mister timp de sute de ani. Deşi grădina datează din 1620, partea centrală este considerată mult mai veche.

Câţiva scriitori au făcut legătura dintre cele şase secole de existenţă ale acestei forme geometrice şi legenda Regelui Arthur.

Arheologii de la Universitatea din Glasgow, care au colaborat cu Societatea pentru Studiul Istoriei Locale din Stirling şi Societatea Arheologică a Domeniului Stirling, au efectuat o serie de investigaţii non-invazive care au dezvăluit secrete ascunse în spatele formei denumite King’s Knot.

Au descoperit că există o structură rotundă sub cele de suprafaţă, mult mai veche decât cele vizibile.

S-au pus multe poveşti despre formele geometrice curioase ale movilei, inclusiv faptul că este Masa Rotundă a Regelui Arthur, locul unde acesta îşi aduna cavalerii.

Poetul John Barbour a afirmat în jurul anului 1375 că Masa Rotundă se afla în sudul Castelului Stirling, iar William Worcester a declarat în 1478 că „Regele Arthur îşi ţinea Masa Rotundă la Castelul Stirling”.

S-a afirmat şi că situl ar data din epoca fierului sau din cea medievală, sau că ar fi fost utilizat ca fort roman.

În secolul al 17-lea, Carol I a ordonat lucrări masive de renovare a grădinilor grădinile regale şi se crede că atunci a luat movila forma sa actuală.

Prima documentare a acestui sit sub denumirea sa actuală datează din 1767, moment în care acesta era deja închiriat pentru păşunat. Localnicii denumesc formele geometrice „ceaşca şi farfuria ei”, dar fotografiile aeriene realizate în 1980 au scos în evidenţă trei şanţuri concentrice în jurul terasamentului King’s Knot, care indicau posibilitatea să fi existat acolo un alt monument.

Noile cercetări au folosit cele mai noi tehnici ştiinţifice care să evidenţieze structurile pierdute, putând releva imagini până la adâncimea de un metru.

Acestea au descoperit şanţuri aflate la sudul movilei principale, precum şi rămăşiţe de clădiri şi alte structuri recente, inclusiv sisteme moderne de canalizare, care apar în partea de nord a grădinii.

Se aşteaptă cu nerăbdare concluziile etapei următoare a cercetării, care include o scanare radar a zonei şi este programată pentru luna viitoare.

Rezultatele intermediare ale studiului pot fi vizualizate pe un ecran plasat în apropierea sitului, în cadrul Muzeului Smith.

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase