Home » D:News » În Arabia Saudită, caii au fost domesticiţi acum 9.000 de ani

În Arabia Saudită, caii au fost domesticiţi acum 9.000 de ani

În Arabia Saudită, caii au fost domesticiţi acum 9.000 de ani
Publicat: 29.08.2011
Arabia Saudită a descoperit pe teritoriul său urmele unei civilizaţii care a domesticit cai în urmă cu 9.000 de ani, cu 4.000 de ani mai devreme decât se credea până acum.

S-a demonstrat astfel că animalele au fost domesticite în Peninsula Arabă pentru prima dată în urmă cu peste 9.000 de ani, în timp ce studiile anterioare estimau domesticirea cailor în Asia Centrală acum 5.000 de ani„, susţine Ali al-Ghabban, vicepreşedinte al Organizaţiei pentru Muzee şi Antichităţi.

Vestigiile au fost descoperite în apropierea localităţii Abha, în sud-vestul provinciei Asir, o zonă cunoscută în antichitate drept Arabia Felix.

Civilizaţia, denumită al-Maqari, utiliza metode de îmbălsămare mult diferite faţă de cele cunoscute astăzi.

Printre dovezile istorice găsite în acest sit au fost descoperite şi statui de animale: capre, câini, şoimi, dar şi un bust de cal cu înălţimea de un metru. Ali al-Ghabban a declarat că nu s-au mai găsit nicăieri în lume statui de animale atât de mari din perioada respectivă. Arheologii au descoperit de asemenea vârfuri de săgeţi, unelte de piatră, unelte de ţesut şi mojar pentru zdrobirea cerealelor, ceea ce reflectă evoluţia acestei civilizaţii.

Vestigiile au fost descoperite într-o vale care a fost albie de râu în perioada în care Peninsula Arabă era un ţinut fertil.

O echipă internaţională de arheologi a publicat în luna ianuarie un articol în care formula posibilitatea ca fiinţele umane să fi trăit în Peninsula Arabă cu circa 125.000 de ani în urmă.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase