Home » D:News » Revoluţionara maşină CityCar e gata să schimbe radical traficul urban (VIDEO)

Revoluţionara maşină CityCar e gata să schimbe radical traficul urban (VIDEO)

Revoluţionara maşină CityCar e gata să schimbe radical traficul urban (VIDEO)
Publicat: 31.08.2011
Cercetătorii de la MIT Media Lab au conceput un automobil inovator, numit CityCar, ce are ca scop schimbarea modului în care oamenii se deplasează în oraşele aglomerate.

CityCar este o maşină electrică, pentru două persoane, special creată pentru a fi folosită cu uşurinţă în marile oraşe. Automobilul ocupă foarte puţin spaţiu şi cântăreşte mai puţin de 450 de kilograme, având capacitatea se „plia” pentru a economisi spaţiu. Conform celor de la MIT, CityCar este maşina ideală pentru a fi închiriată în scopul unor excursii în jurul oraşului, fiind o variantă atractivă şi pentru turişti.

Arhitectura maşinii diferă de cea a unui automobil normal, pentru că nu are un motor central. Fiecare dintre cele patru roţi prezintă câte un motor electric, controlat independent, ce permite o libertate de mişcare ce nu poate fi obţinută în cadrul unui vehicul obişnuit (de exemplu, maşina poate efectua o rotire de 360 de grade pe loc). Pentru că nu există un motor în faţa parbrizului, pasagerii intră şi ies în vehicul prin partea din faţă.

Producătorii lucrează în prezent cu Denokinn, o organizaţie din Ţara Bascilor, pentru realizarea unui sistem modular integrat pentru asamblarea şi distribuţia CityCar. Conform echipei de la MIT, CityCar va intra în producţie în 2013.

Surse: TNW şi MIT

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase