Home » D:News » O navetă NASA a surprins o imagine cu Pământul şi Luna de la 9,66 milioane de kilometri distanţă!

O navetă NASA a surprins o imagine cu Pământul şi Luna de la 9,66 milioane de kilometri distanţă!

O navetă NASA a surprins o imagine cu Pământul şi Luna de la 9,66 milioane de kilometri distanţă!
Publicat: 01.09.2011
Aflată în drum spre Jupiter, cea mai mare planetă a Sistemului Solar, naveta Juno a fotografiat Pământul şi satelitul său natural. Imaginea a fost realizată pe 26 august, când Juno se afla la aproximativ 9,66 milioane de kilometri distanţă de planeta noastră.

„Este o privelişte remarcabilă, una pe care oamenii au rar şansa să o vadă”, a declarat Scott Bolton, unul dintre specialiştii NASA implicaţi în misiunea Juno. „Această fereastră asupra planetei noastre ne permite să vedem cum arată Pământul de departe, ilustrând locul pe care îl ocupăm în Univers. Fotografia ne oferă o perspectivă frumoasă, dar totodată umilă, asupra noastră„, a adăugat el.

Juno a traversat distanţa care separă Pământul de Lună, adică 402.000 de kilometri, în mai puţin de o zi. Naveta urmează să călătorească încă 5 ani, parcurgând 2.800.000.000 de kilometri, pentru a încheia cursa spre Jupiter.

Odată ajunsă la destinaţie, Juno va orbita polii planetei de 33 de ori, timp în care va folosi cele 8 instrumente ştiinţifice aflate la bordul său pentru a obţine date care să elucideze mai multe aspecte legate de originile, structura, atmosfera şi magnetosfera celei mai mari planete din Sistemul Solar. De asemenea, Juno va încerca să descopere dacă Jupiter prezintă un nucleu solid.

Sursa: NASA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase