Home » D:News » Români în Himalaya: o echipă de patru tineri alpinişti porneşte să cucerească Zeiţa de Turcoaz

Români în Himalaya: o echipă de patru tineri alpinişti porneşte să cucerească Zeiţa de Turcoaz

Români în Himalaya: o echipă de patru tineri alpinişti porneşte să cucerească Zeiţa de Turcoaz
Publicat: 05.09.2011
Pe data de 4 septembrie 2011, Tiberiu Pintilie, Adrian Fako, Bogdan Pinitilie şi Mihai Andronie au plecat spre Himalaya, într-o ambiţioasă încercare de a escalada vîrful Cho Oyu (Zeiţa de Turcoaz, în tibetană), 8.201 metri, al 6-lea vârf din lume ca înălţime.

În afară de obiectivul principal, de la sine înţeles – atingerea vârfului muntos – cei patru au alte câteva obiective, nu mai puţin importante şi simbolice:

  • realizarea primei convorbiri telefonice de la peste 8.000 de metri altitudine, cu un post radio din România – Pro FM Galaţi va transmite în direct evenimentul.
  • arborarea pe vârf a steagului României, desigur, dar şi a steagului echipei de fotbal Oţelul Galaţi, campioana României (Galaţi este oraşul din care e originar Tiberiu Pintilie), care a sprijinit expediţia.

Informaţii în plus găsiţi pe www.himalaya2011.com

La încheierea expediţiei, descopera.ro va prezenta un amplu material ilustrat despre peripeţiile celor patru exploratori.

Citeşte aici un articol despre o spectaculoasă expediţie precedentă la care au participat Tiberiu Pintilie şi Adrian Fako

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase