Prima pagină D:News

Români în Himalaya: o echipă de patru tineri alpinişti porneşte să cucerească Zeiţa de Turcoaz

Redactia Descopera.ro | 09.05.2011 | ● Vizualizări: 150
Români în Himalaya: o echipă de patru tineri alpinişti porneşte să cucerească Zeiţa de Turcoaz     alpinism, Himalaya, escalada, Cho Oyu + zoom
Galerie foto (1)

Pe data de 4 septembrie 2011, Tiberiu Pintilie, Adrian Fako, Bogdan Pinitilie şi Mihai Andronie au plecat spre Himalaya, într-o ambiţioasă încercare de a escalada vîrful Cho Oyu (Zeiţa de Turcoaz, în tibetană), 8.201 metri, al 6-lea vârf din lume ca înălţime.

În afară de obiectivul principal, de la sine înţeles - atingerea vârfului muntos - cei patru au alte câteva obiective, nu mai puţin importante şi simbolice:

  • realizarea primei convorbiri telefonice de la peste 8.000 de metri altitudine, cu un post radio din România - Pro FM Galaţi va transmite în direct evenimentul.
  • arborarea pe vârf a steagului României, desigur, dar şi a steagului echipei de fotbal Oţelul Galaţi, campioana României (Galaţi este oraşul din care e originar Tiberiu Pintilie), care a sprijinit expediţia.

Informaţii în plus găsiţi pe www.himalaya2011.com

La încheierea expediţiei, descopera.ro va prezenta un amplu material ilustrat despre peripeţiile celor patru exploratori.

Citeşte aici un articol despre o spectaculoasă expediţie precedentă la care au participat Tiberiu Pintilie şi Adrian Fako