Home » D:News » Cum convingi păsările flamingo să se înmulţească?

Cum convingi păsările flamingo să se înmulţească?

Cum convingi păsările flamingo să se înmulţească?
Publicat: 06.09.2011
O grădină zoologică din Marea Britanie sărbătoreşte venirea pe lume a unui pui de flamingo, evenime petrecut după ce îngrijitorii au aşezat nişte oglinzi, pentru a încuraja păsările să se reproducă.

Bucuria este cu atât mai mare cu cât personalul Marwell Wildlife Park aştepta acest eveniment încă din anul 1972.

Acum, după aproape patru decenii, visul lor a devenit realitate, după ce îngrijitorii au avut inspiraţia de a aşeza oglinzi în spaţiul populat de aceste păsări.

Flamingo sunt dispuşi să se înmulţească în colonii mari, unde se simt în siguranţă. Aşa le-a venit celor de la Marwell Wildlife Park ideea de a le induce păsărilor o dispoziţie potrivită pentru reproducere prin montarea unor oglinzi care să le dea senzaţia că sunt înconjurate de mai mulţi semeni. Pentru ca iluzia să fie şi mai convingătoare, îngrijitorii au instalat un sistem de redare a sunetelor scoase de păsările flamingo în perioada de reproducere şi au aşezat şi câteva cuiburi false, cu ouă artificiale.

Spre bucuria tuturor, aceste tactici au dat roade, primul pui venind de curând pe lume. Mai mult, în cuiburi mai există alte 8 ouă care urmează să eclozeze până la sfârşitul anului.
Noul membru al grădinii zoologice are 31 de centimetri şi este cât se poate de sănătos.

„În prima zi puiul a fost atent păzit de mama lui, dar acum a început să se plimbe singur şi se descurcă destul de bine. Pentru moment nu i-am putut stabili sexul, dar îl vom afla cel mai probabil atunci când va ajunge la maturitate. Nu excludem nici varianta unui test ADN,” a declarat Gordon Campbell, responsabil cu îngrijirea păsărilor.

Păsorile flamingo îşi clocesc ouăle timp de 30 de zile, ambii părinţi luând parte la această activitate. Puii se nasc cu un penaj gri şi alb care va căpăta culoarea roz peste 2 ani. În primele săptămâni, puiul este hrănit doar de către părinţi, cu un lichid roz secretat în guşă.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase