Home » D:News » O şcoală antică de gladiatori a fost descoperită în Austria

O şcoală antică de gladiatori a fost descoperită în Austria

O şcoală antică de gladiatori a fost descoperită în Austria
Publicat: 09.09.2011
Arheologii din Austria afirmă că au descoperit o mare şi bine conservată şcoală de gladiatori din perioada romană. Edificiul, încă acoperit de pământ, a fost detectat cu ajutorul radarului.

Deşi săpăturile nu au început încă, imaginile arată ziduri groase ce încadrează 40 de mici celule pentru luptători. Există, de asemenea, o zonă de antrenament şi o zonă largă pentru scăldat în ruinele aşezării Carnuntum.

În afara zidurilor, radarul a descoperit ceea ce arheologii cred că a fost un cimitir destinat celor care mureau în timpul antrenamentelor.

Şcoala face parte dintr-un oraş care, cred arheologii, adăpostea peste 50.000 de oameni în perioada sa de înflorire, în urmă cu 1.700 de ani.

Oraşul a fost un centru militar major şi un avanpost comercial care lega provinciile romane din Asia cu cele din nordul şi centrul Europei.

Un element caracteristic este stâlpul gros de lemn, aflat în mijlocul zonei de antrenament şi care era utilizat de gladiatori pe post de „inamic”, pentru a-şi exersa loviturile.

Imaginile tridimensionale ale şcolii dezvăluie că acesta cuprinde atât barăci, cât şi o închisoare.

Experţii nu au stabilit o dată pentru începerea săpăturilor, spunând că au nevoie de timp pentru a realiza un plan care să îi ajute să conserve cât mai mult din vechea construcţie.

Şcoala se află pe un sit atât de mare, încât mai puţin de un procent din acesta a fost deja excavat, deşi primele săpături au fost făcute în jurul anului 1870.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase