Home » D:News » Soluţie eco: acoperişuri făcute din … scutece

Soluţie eco: acoperişuri făcute din … scutece

Soluţie eco: acoperişuri făcute din … scutece
Publicat: 18.09.2011
În sfârşit, apar soluţii eco pentru problema scutecelor de unică folosinţă: aceste materiale, care umplu cu miliardele gropile de gunoi, vor putea fi reciclate şi transformate în produse utile, precum ţigle pentru acoperişuri.

În Marea Britanie, de pildă, se utilizează anual aproximativ 3 miliarde de scutece de unică folosinţă; fiecare copil foloseşte cca. 6.000 până să se deprindă cu oliţa, iar marea majoritatea a scutecelor folosite ajung în gropile de gunoi, unde, după calculele specialiştilor, ar avea nevoie de 500 de ani pentru a se descompune.

O companie canadiană, Knowaste, a pus la punct o tehnologie de reciclare a acestor materiale; uzina din Marea Britanie a companiei poate recicla 36.000 tone de scutece pe an, reducând astfel emisiile de gaze cu efect de seră cu câteva zeci de mii de tone în fiecare an.

Scutecele sunt colectate din spitale, creşe şi grădiniţe şi supuse unui proces tehnologic complex.

Ele sunt sterilizate, apoi diferitele materiale din care sunt compuse sunt separate, recuperându-se plasticul şi fibrele.

Acste materiale sunt apoi transformate în obiecte de largă utilizare, precum ţigle pentru acoperişuri, diverse tipuri de ţevi şi alte materiale de construcţii.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase