Home » D:News » Pantofii cu GPS, o soluţie pentru pacienţii cu Alzheimer (VIDEO)

Pantofii cu GPS, o soluţie pentru pacienţii cu Alzheimer (VIDEO)

Pantofii cu GPS, o soluţie pentru pacienţii cu Alzheimer (VIDEO)
Publicat: 23.09.2011
De acum înainte, bolnavii de Alzheimer vor putea fi monitorizaţi mai uşor cu ajutorul unor pantofi sport dotaţi cu un sistem GPS.

Mai mult de 26 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de această boală, iar statisticile spun că numărul acestora va continua să crească, ajungând ca în 2050 peste 106 milioane de persoane să fie afectate.

Este cunoscut faptul că persoanele care suferă de Alzheimer au un risc ridicat de a se rătăci, devenind astfel vulnerabile şi expuse.

Pantofii cu GPS reprezintă o soluţie pentru bolnavii de Alzheimer, dar şi pentru cei persoanele apropiate care încearcă să îi îngrijească. De multe ori, paranoia este unul dintre simptomele acestei boli, iar persoanele în cauză vor încerca să scape de obiectele care par nefamiliare. Din fericire, memoria obişnuită, care include acţiunea de îmbrăcare, este ultimul tip de memorie păstrat de persoanele cu Alzheimer. Prin urmare, pantofii, au toate şansele să nu fie înlăturaţi, permitând găsirea suferinzilor.

Noua invenţie este lansată de o firmă specializată în crearea sistemelor GPS de mică dimensiune. Costul unei perechi de pantofi va fi în jur de 300 de dolari. Deşi designul nu este unul foarte modern, pantofii le oferă bolnavilor mai multă libertate, dar şi mai multă siguramţă.

Sursa: TNW

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase