Home » D:News » Tehnologia Wi-Fi, noua armă de spionaj

Tehnologia Wi-Fi, noua armă de spionaj

Tehnologia Wi-Fi, noua armă de spionaj
Publicat: 29.09.2011
Neal Patwari de la Universitatea din Utah a descoperit că respiraţia afectează intensitatea semnalului Wi-Fi. Dilatarea pieptului în timpul respiraţiei poate curba undele wireless, producând astfel o pierdere a intensităţii semnalului. Aceste fluctuaţii pot fi măsurate şi folosite pentru a calcula rata respiraţiei. Deşi măsurarea respiraţiei cu ajutorul sistemului Wi-Fi pare o inovaţie destul de interesantă, uimitor este faptul că această descoperire ar putea fi folosită ca tehnică de spionaj.

Într-un studiu anterior, Patwari a descoperit că orice mişcare poate afecta puterea semnalului wireless şi că aceste fluctuaţii pot fi monitorizate pentru a urmări poziţia unui individ într-o încăpere. Semnalul este atât de sensibil la mişcare, încât arată şi dacă individul stă în picioare, în şezut sau întins.

Mai mult, Patwari a descoperit că aceste schimbări ale intensităţii semnalului pot fi înregistrate chiar şi atunci când individul este într-o cameră alăturată.

Cu alte cuvinte, spionajul a devenit o tehnică simplă. Este de ajuns să instalezi o reţea wireless în apropierea clădirii cuiva şi să să monitorizezi schimbările semnalului pentru a urmări mişcările din interiorul casei.

Sursa: Gizmodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase