Home » D:News » A fost inventată pastila anti-beţie

A fost inventată pastila anti-beţie

A fost inventată pastila anti-beţie
Publicat: 30.09.2011
O echipă de cercetători din SUA şi Australia lucrează la conceperea unei pastile „anti-beţie”, care ne va permite să bem cât vrem de mult, pentru că limitează efectele alcoolului asupra creierului.

Testele realizate pe şoareci au arătat că, deşi subiecţilor li s-a administrat o cantitate mare de alcool, aceştia nu au dat semne de ameţeală.

Cercetarea, realizată de specialiştii americani şi australieni, s-a bazat pe studierea modului în care alcoolul afectează celulele gliale, care alcătuiesc aproape 90% din creier. Aceste celule au un rol important la nivelul sistemului imunitar, ajutând la combaterea unor infecţii precum meningita.

În timul experimentului, blocarea acestui răspuns imun a produc un efect remarcabil, împiedicându-i pe şoarecii care au consumat alcool să se îmbete. Aceşti şoareci nu numai că au prezentat reflexe mai bune, dar au reuşit să se echilibreze şi să meargă mai bine decât alţi şoareci ale cător celule imunitarre din creier fuseseră lăsate să funcţioneze normal.

Totodată, studiul poate explica de ce unele persoane îşi pierd din inhibiţii şi reacţionează ciudat atunci când beau, în comparaţie cu alţi oameni care deşi beau sticlă după sticlă, sunt puţin afectaţi de alcool.

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase