Home » D:News » Copiii care se culcă devreme au un risc mai mic de a fi obezi

Copiii care se culcă devreme au un risc mai mic de a fi obezi

Copiii care se culcă devreme au un risc mai mic de a fi obezi
Publicat: 30.09.2011
Un studiu realizat cu participarea a 2.200 de copii australieni, cu vârsta de 9-16 ani, sugerează că aceia care se duc mai devreme la culcare şi se trezesc mai devreme dimineaţa sunt mai puţin predispuşi la îngrăşare.

Copiii care se culcau târziu şi se trezeau târziu dimineaţa aveau şanse de 1,5 ori mai mari de a fi obezi, în comparaţie cu cei care se culcau deverme seara şi erau mai matinali.

Cei care se culcau târziu erau, de asemenea, de două ori mai predispuşi să ducă o viaţă inactivă din punct de vedere fizic şi de 2,9 ori mai înclinaţi să petreacă ore în şir în faţa calculatorului sau a televizorului.

Copiii din ambele categorii dormeau, în medie, acelaşi număr de ore, dar studiul a arătat că ora de culcare şi cea de sculare contează şi pot determina diferenţe în starea de sănătate a copiilor din cele două grupuri.

Dimineaţa este perioada mai activă a zilei, în care copiii sunt mai vioi şi mai dispuşi să facă mişcare, în comparaţie cu orele de seară, când predomină tentaţia de a urmări programele TV difuzate la ore de maximă audienţă şi de a sta la calculator, pe reţelele sociale.

Cercetătorii de la University of South Australia, autorii studiului, au constatat că acei copii care se culcau devreme se duceau la culcare cu 70-90 de minute înaintea celor din cealaltă categorie; trezindu-se mai devreme, ei profită mai mult de perioada matinală activă şi acumulau, în medie, 27 de minute de exerciţiu fizic în plus, comparativ cu cei care se trezeau târziu.

Sursa: UKPA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase