Home » D:News » O ţară din Oceanul Pacific rămâne fără apă potabilă

O ţară din Oceanul Pacific rămâne fără apă potabilă

O ţară din Oceanul Pacific rămâne fără apă potabilă
Publicat: 03.10.2011
Tuvalu, o mică ţară insulară aflată în Oceanul Pacific, a declarat stare de urgenţă în urma unei crize a apei potabile. Oficialii au declarat că în anumite zone ale ţării stocurile de apă potabilă se vor termina în aproximativ două zile.

Ministrul de Externe al Noii Zeelande a declarat că ţara sa colaborează cu Crucea Roşie pentru a trimite în Tuvalu ajutoare. Două avioane militare de tip C-130 au fost trimise astăzi spre Tuvalu, acestea purtând la bord două unităţi de desalinizare a apei şi numeroase containere conţinând apă potabilă.

Secretarul General al Organizaţiei Crucea Roşie a avertizat populaţia din Tuvalu să nu bea apă din fântâni. „Această apă nu este bună pentru consum, am primit deja mai multe rapoarte conform cărora animalele ce au băut apă din fântâni au murit”, a declarat acesta.

Tuvalu, o ţară formată din mai mulţi atoli de corali, nu este singurul stat din regiune care are probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă potabilă. În ultimele 6 luni nivelul precipitaţiilor în regiune a fost scăzut, iar oficialii din Australia şi Noua Zeelandă sunt îngrijoraţi de situaţia altor insule aflate în apropiere.

Meteorologii avertizează că vremea secetoasă va continua până în decembrie.

Tuvalu este una dintre ţările cele mai afectate de fenomenul încălzirii globale. Locuitorii se tem că acesta va conduce la creşterea nivelului oceanului, limitând sursele de apă potabilă şi transformând astfel insulele în zone ce nu pot fi locuite de om.

Surse: AP şi BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase