Home » D:News » Oamenii de ştiinţă au înţeles de ce bărbaţii sunt mai predispuşi la diabet decât femeile

Oamenii de ştiinţă au înţeles de ce bărbaţii sunt mai predispuşi la diabet decât femeile

Oamenii de ştiinţă au înţeles de ce bărbaţii sunt mai predispuşi la diabet decât femeile
Publicat: 04.10.2011
Cercetătorii au anunţat că au descoperit motivul pentru care bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să se îmbolnăvească de diabet zaharat.

Rezultatele arată că bărbaţii dezvoltă această boală mai repede, chiar dacă ei au luat în greutate mai puţin decât femeile. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii diagnosticaţi cu diabet de tip doi au în medie un indice de masă de aproximativ 31,83, mult mai mic decât cel al femeilor diagnosticate cu această boală, care este de 33,69.

Studiile celor de la Universitatea Glasgow s-au bazat pe informaţii obţinute din studierea a 51.920 bărbaţi şi 43.137 de femei din Scoţia care sufereau de diabet.

Specialiştii spun că în acest caz, distribuţia grăsimii are un rol important. La bărbaţi, ţesutul adipos se stochează la nivelul ficatului şi în jurul taliei, pe când la femei, grăsimea se depune mai mult pe coapse şi şolduri. Prin urmare, femeile dezvoltă diabet de tip 2 după ce au acumulat o cantitatea de grăsime mai mare decât bărbaţii.

„Cercetările de acest gen ne vor ajuta să înţegem motivele pentru care diabetul se manifestă mai repede la bărbaţi, ajutându-ne să luptăm pentru prevenirea acestei boli,” a declarat Dr Victoria King, şeful departamentului de cercetare asupra diabetului din Marea Britanie.

Diabetul de tip 2 este cauzat de nivelul ridicat al zahărului din sânge, care apare ca urmare a incapacităţii pancreasului de a secreta destulă insulină. Doctorii recomandă o dietă echilibrată şi o viaţă activă pentru a reduce riscul de a dezvolta această afecţiune.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase