Home » D:News » Ucigaşii psihopaţi pot fi identificaţi după modul în care vorbesc

Ucigaşii psihopaţi pot fi identificaţi după modul în care vorbesc

Ucigaşii psihopaţi pot fi identificaţi după modul în care vorbesc
Publicat: 20.10.2011
Criminalii psihopaţi folosesc cuvinte care dezvăluie egoismul, lipsa sentimentelor şi indiferenţa, arată un nou studiu bazat pe analiza computerizată ce identifică anumite caracteristici ale modului de vorbire. Studiul ar putea conduce la noi metode de diagnostic şi tratament şi cel mai probabil va fi utilizat în aplicarea legii.

„Descoperirile noastre sunt primele de acest gen ce relevă faptul că se poate utiliza un sistem automat pentru a detecta modelele de vorbire ale psihopaţilor”, a declarat Jeff Hancock, profesor în cadrul Universităţii din Cornell, SUA.

Oamenii de ştiinţă au comparat declaraţiile a 14 criminali psihopaţi întemniţaţi cu cele spuse de alţi 38 de criminali care nu au fost diagnosticaţi ca fiind psihopaţi. Fiecărui subiect implicat în studiu i s-a cerut să descrie în detaliu crima comisă. Relatările acestora au fost înregistrate, transcrise şi analizate de un computer.

Psihologii spun că un psihopat nu are sentimente, nu este capabil de empatie şi nici nu are remuşcări. Aceştia se poartă ca şi cum lumea ar exista doar pentru a fi folosită în beneficiul lor şi utilizează minciuna şi emoţiile prefăcute pentru a-i manipula pe ceilalţi.

Cuvintele folosite de subiecţii studiului s-au potivit acestei descrieri. Psihopaţii au folosit adesea conjuncţii precum: deoarece, întrucât, astfel încât, ca şi cum considerau că fapta lor „trebuia făcută” pentru a atinge un ţel personal. De asemenea, ei au folosit de două ori mai multe cuvinte care fac legătura cu nevoile fizice precum mâncare, sex şi bani comparativ cu criminalii non-psihopaţi.
Psihopaţii sunt capabili să reproducă detalii legate de hrana pe care au consumat-o în ziua crimei.

În relatările lor, folosesc verbe la trecut, fapt ce sugerează că s-au detaşat complet de crimă.
Autorii subliniază că sunt necesare cercetări în continuare, pentru a descifra caracteristicile modului de a vorbi al psihopaţilor nu numai în relaţie cu crima comisă, ci şi atunci cînd e vorba despre situaţii neutre.

A cunoaşte faptul că un suspect este psihopat poate oferi indicii preţioase pentru conducerea interogatoriului.
„Aceste descoperiri legate de vorbire deschid o nouă poartă către mintea psihopaţilor, permiţându-ne să să observăm lumea pe care o văd psihopaţii”, a concluzionat Jeff Hancock.

Sursa: Futurity

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase