Home » D:News » Ai suferit un atac de cord? Bea alcool şi vei trăi mai mult!

Ai suferit un atac de cord? Bea alcool şi vei trăi mai mult!

Ai suferit un atac de cord? Bea alcool şi vei trăi mai mult!
Publicat: 29.10.2011
Un studiu realizat de specialiştii de la Şcoala Medicală Harvard arată că femeile care consumă alcool în mod moderat (nu mai mult de trei ori pe săptămână) trăiesc mai mult decât cele care nu au acest obicei.

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 1.200 de femei spitalizate în urma unui atac de cord. Acestea au fost rugate să răspundă la un chestionar legat de stilul lor de viaţă.

Printre întrebări s-a făcut referire la alcool şi la cantitatea lunară pe care fiecare femeie o consumă. După 10 ani, echipa a constat că 44 din fiecare 100 de femei care nu au consumat alcool au murit. În schimb, doar 25 din 100 de femei care consumau moderat alcool şi 18 din 100 de femei dintre cele care consumau mult alcool au avut parte de aceeaşi soartă.

Cu alte cuvinte, femeile care au consumat alcool au avut un risc mai mic al decesului în urma unui atac de cord comparativ cu restul femeilor.

Acest studiu vine să susţină o altă cercetare care a fost efectuată atât pe femei cât şi pe bărbaţi şi care a demonstrat că cei care au continuat să bea moderat după ce au suferit un atac de cord au fost mai sănătoşi decât cei care s-au abţinut de la consumul alcoolului.

Specialiştii spun că unul din cele mai interesante aspecte a fost acela că rezultatele au fost aceleaşi indiferent de tipul băuturii alcoolice – bere, vin sau tărie – ceea ce sugerează că efectul pozitiv se datorează alcoolului.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase