Home » D:News » A fost descoperită ruda lui „Scrat” (FOTO)

A fost descoperită ruda lui „Scrat” (FOTO)

Publicat: 04.11.2011
O echipă de paleontologi australieni a descoperit craniul unui mic mamifer marsupial, care a fost contemporan cu dinozaurii. Spre surprinderea oamenilor de ştiinţă, creatura reconstituită seamănă destul de mult cu un îndrăgit personaj animat din seria Ice Age.

Micul mamifer avea o lungime de doar 10-14 centimetri, un bot lung şi subţire şi o pereche de incisivi neobişnuit de lungi, asemănători cu ai veveriţei Scrat, cu care a fost instantaneu asociat de paleontologi.

Botezat Cronopio dentiacutus, micul marsupial a trăit în urmă cu circa 93 milioane ani, în perioada Cretacicului târziu.

„În perioada în care dinozaurii cutreierau Terra, niciun mamifer nu era mai mare decât un şoarece. Astfel micile mamifere puteau face cam tot ce doreau, evident doar la adăpostul întunericului, pentru a nu se expune atacurilor dinozaurilor”, declară Sebastian Apesteguia, unul dintre cei trei paleontologi care l-au descoperit pe Cronopio.

Strămoşul îndepărtat al lui Scrat aparţinea unui grup de mamifere disparute denumite dryolestoide, strămoşii mamiferelor marsupiale şi ai placentarelor.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase