Home » D:News » Au fost alese cele 7 Minuni ale Naturii! (VIDEO)

Au fost alese cele 7 Minuni ale Naturii! (VIDEO)

Au fost alese cele 7 Minuni ale Naturii! (VIDEO)
Publicat: 12.11.2011
Milioane de oameni din întreaga lume şi-au exprimat opinia prin vot, stabilind lista celor 7 Minuni ale Naturii.

Fundaţia New7Wonders, cea care a organizat campania ‘New7Wonders of Nature’, a anunţat lista provizorie a celor 7 locuri de pe Terra care vor fi incluse pe lista Minunilor Naturii.

Acestea sunt:

  • Amazonul – America de Sud
  • Golful Halong – Vietnam
  • Cascada Iguazu – Argentina şi Brazilia
  • Insula Jeju – Coreea de Sud
  • Komodo – Indonezia
  • Râul subteran Puerto Princesa – Filipine
  • Muntele Table – Africa de Sud

Campania de vot s-a încheiat pe 11/11/11 la ora 11:11 GMT, iar rezultatele vor fi verificate şi validate de o comisie independentă, urmând ca în 2012 să fie anunţată lista finală a celor 7 minuni ale naturii.

Ideea campaniei „New 7 Wonders of Nature” îi aparţine lui Bernard Weber, fondatorul organizaţiei New7Wonders. La fel cum Baronul Pierre de Coubertin a readus în actualitate un vechi concept grecesc, Jocurile Olimpice, Weber a vrut să relanseze o altă idee din Grecia Antică, lista celor 7 Minuni ale Lumii. Aceasta a fost întocmită de Philon din Bizanţ în anul 200 î.e.n., servind drept ghid de călătorie atenienilor. Prima listă a fundaţiei, cea a celor „7 Noi Minuni ale Lumii”, a fost dată publicităţii pe 7 iulie 2007 (7/7/7).

Diferenţa dintre lista celor 7 minuni întocmită în antichitate şi cele stabilite astăzi de către fundaţia New7Wonders constă în faptul că acestea nu sunt întocmite de o singură persoană, ci sunt rezultatul a milioane de voturi din întreaga lume.

Eamonn FItzgerald, reprezentat al N7W, afirmă că „Weber a înţeles potenţialul Internetului încă din 1999. Sunt multe locuri pe Terra în care oamenii nu pot vota. Proiecte precum «New 7 Wonders of Nature» permit oamenilor să participe la un eveniment democratic şi facilitează «alfabetizarea digitală»”.

Campania New 7 Wonders of Nature a început în 2007, când au fost selectate prin vot 440 de obiective din 220 de ţări din întreaga lume. După o primă etapă de votare, primele 77 au fost înscrise pe o listă preliminară. După consultarea unei echipe de experţi, lista a fost redusă la 28 de locuri, fiind comunicată publicului pe 21 iulie 2009. Tot atunci a început şi a doua etapă de votare, încheiată ieri.

„Atunci când lista Celor 7 Minuni ale Naturii va fi confirmată, aceasta va deveni pentru totdeauna o parte a memoriei globale a omenirii, alături de lista Celor 7 Noi Minuni ale Lumii”, a anunţat fundaţia pe site-ul său oficial.

Surse: MSNBC şi N7W

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase