Home » D:News » Băuturile zaharate dăunează mai tare femeilor decât bărbaţilor

Băuturile zaharate dăunează mai tare femeilor decât bărbaţilor

Băuturile zaharate dăunează mai tare femeilor decât bărbaţilor
Publicat: 15.11.2011
Un nou studiu a dezvăluit că femeile care consumă zilnic două băuturi îndulcite cu zahăr au şanse mai mari de a suferi de probleme cardiace şi de diabet.

Cercetătorii au comparat femei cu o vârstă între 45 şi 84 de ani, observând de-a lungul a 5 ani diferenţele între cele care consumau zilnic două sau mai multe băuturi zaharate şi cele care beau zilnic maxim o băutură zaharată.

La finalul studiului, oamenii de ştiinţă au observat că femeile care beau mai multe băuturi zaharate prezentau un risc de 4 ori mai mare de a atinge un nivel ridicat al trigliceridelor în sânge, fiind cunoscut faptul că acestea pot afecta arterele. De asemenea, femeile din primul grup prezentau un risc mai mare de a avea o talie mai mare şi un nivel mare al glicemiei, indicând o mai mare probabilitate de a suferi de diabet.

Acelaşi tipar nu a fost observat, însă, în rândul bărbaţilor.

Conducătorul studiului, Dr. Christina Shay de la Universitatea din Oklahoma, spune că este posibil ca femeile să fie mai afectate decât bărbaţii de băuturile zaharate deoarece ele necesită mai puţine calorii. De aceea, fiecare calorie consumată de femei are un efect mai mare în ceea ce priveşte riscul cardiovascular.

Spre surprinderea cercetătorilor, femeile care au consumat două sau mai multe băuturi zaharate prezentau o talie mai mare, chiar dacă nu cântăreau mai mult. „Acest lucru sugerează că factorii de risc pentru afecţiunile cardiovasculare apar chiar şi atunci când femeile nu cresc în greutate”, a comentat Dr. Shay.

Sursa: Press Association

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase