Home » D:News » Unul din 12 adolescenţi îşi face singur rău

Unul din 12 adolescenţi îşi face singur rău

Unul din 12 adolescenţi îşi face singur rău
Publicat: 18.11.2011
Un studiu desfăşurat pe o perioadă de 15 ani asupra unui eşalon de peste 2 000 de adolescenţi australieni, s-a încheiat cu un rezultat îngrijorător: unul din 12 adolescenţi îşi face rău sieşi perfect conştient de acţiunile sale autovătămătoare.

Fetele aflate la vărsta adolescenţei sunt mai predispuse acestor comportamente de tip autodestructiv, comparativ cu băieţii, iar pentru 10 % din adolescenţii de ambele sexe problemele continuă şi după ce ajung la maturitate.

Cercetătorii au descoperit că anxietatea autoindusă, consumul frecvent de băuturi alcoolice, fumatul şi folosirea drogurilor uşoare gen cannabis, pot fi asociate de fapt alegerii adolescenţilor de a-şi face singuri rău pentru a atrage astfel atenţia celor din jur, sau a se impune mai uşor în cadrul anturajului local.

Tot pe baza datelor studiului, metodele de automutilare precum tăierea, crestarea sau arderea intenţionată a pielii, erau cele mai frecvente forme în care australienii îşi făceau rău în perioada adolescenţei.

„Studiul ne mai dezvăluie o latură şocantă a mentalităţii adolescenţilor din prezent.Se pare că o parte din ei aleg deliberat să-şi facă singur rău prin acte de mică amploare precum arderea sau tăierea, crezând că astfel nu vor ajunge la măsuri extreme precum sinuciderea. Cu toate acestea, conform simptomatologiei bolilor mentale, automutilările fizice sunt unele dintre cele mai sigure semne în privinţa sinuciderii”, declară Dr. Paul Moran din cadrul King’s College din Londra.

Sursa: BBCNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase