Home » D:News » Ocolul planetei Marte în 167 secunde (VIDEO)

Ocolul planetei Marte în 167 secunde (VIDEO)

Ocolul planetei Marte în 167 secunde (VIDEO)
Publicat: 23.11.2011
Vehiculul Mars Rover Spirit a petrecut un total de 5 ani, trei luni şi 27 de zile pe Planeta Roşie, într-o misiune de investigare, dar a fost din nefericire prins într-o fisură din solul marţian. Cu toate acestea, lunga călătorie a vehiculului a fost comprimată şi compilată într-un fascinant cadru video compus din circa 3.500 imagini diferite luate cu ajutorul camerei instalate în faţa vehiculului marţian.

Astfel, privitorii au ocazia de a admira cele mai importante momente importalizate ale misiunii spaţiale de pe Marte, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie 2004 – aprilie 2009.

Una dintre cele mai importante descoperiri prin intermediul vehiculului Mars Rover Spirit, a cosntat în detectarea apei pe Marte.

În decursul acestui an, oficialii NASA au declarat „mort” vehiculul marţian, după nenumărate încercări, toate eşuate, de a resuscita aparatul căzut în crevasa din solul marţian. Din acest motiv, pe data de 25 mai 2011, NASA a decis să întrerupă definitiv semnalele primite şi transmise vehiculului avariat.

Când Mars Rover Spirit a amartizat, misiunea sa iniţială era de a rămâne şi a colecta date doar pentru o perioadă de trei luni de zile. Vehiculul a avut de înfruntat condiţiile exterem de aspre de pe Marte, cu întuneric total şi temepraturi de -55 grade Celsius.

Specialiştii americani au în proiect trimiterea pe Marte a unui vehicul mai avansat decât acesta, care să poată oferi pe viitor mai multe informaţii cu privire la particularităţile Planetei Roşii.

Sursa: Buenos Aires Herald

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase