Home » D:News » Bebeluşii trebuie vaccinaţi după-amiaza, arată un nou studiu

Bebeluşii trebuie vaccinaţi după-amiaza, arată un nou studiu

Bebeluşii trebuie vaccinaţi după-amiaza, arată un nou studiu
Publicat: 03.12.2011
Vaccinarea copiilor după-amiaza aduce mai multe beneficii, susţin cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco.

Vaccinarea copiilor după ora 13:30 îi ajută pe aceştia să doarmă mai mult în următoarele 24 de ore şi să raspundă mai bine la acest tratament.

Specialiştii explică faptul că, după vaccinare, somnul este esenţial pentru că ajută la crearea unui bun răspuns imunitar şi la creşterea producţiei de anticorpi.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 70 de bebeluşi şi a reliefat că nou-născuţii vaccinaţi după ora prânzului dorm mai mult decât cei vaccinaţi dimineaţa. De asemenea, s-a observat că majoritatea copiilor care au primit injecţiile după-amiaza au înregistrat o creştere a temperaturii corpului.

Medicii spun că părinţii ar trebui să încerce să programeze vaccinarea copiilor după ora 13:30 pentru a le permite un somn lung. În plus, aceştia susţin că ar trebui luată în considerare evitarea medicamentelor împotriva febrei. În acest mod, sistemul imunitar va lupta singur împotriva simptomelor.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase