Home » D:News » NASA a identificat 1.000 de asteroizi gigantici în apropierea planetei noastre

NASA a identificat 1.000 de asteroizi gigantici în apropierea planetei noastre

NASA a identificat 1.000 de asteroizi gigantici în apropierea planetei noastre
Publicat: 08.12.2011
NASA a efectuat o examinare amănunţită în jurul Pământului, descoperind 1.000 de asteroizi de dimensiuni mari, ce ar putea provoca daune catastrofale în cazul unui impact cu planeta noastră.

Rezultatul vine în urma finalizării programului Spaceguard, lansat în 1998, când Congresul SUA a ordonat agenţiei spaţiale să găsească 90% dintre obiectele din apropiere de Terra ce măsoară cel puţin 1 kilometru în diametru.

NASA anunţă că 93% dintre obiectele care întrunesc aceste condiţii au fost descoperite în cadrul cercetării. De asemenea, agenţia spaţială americană a identificat în apropiere de Terra alţi 20.500 de asteroizi cu diametrul mai mic de 1 kilometru.

„Chiar dacă au dimensiunile mai reduse, tot ar putea provoca daune considerabile. Însă nu este probabil ca un impact să aibă loc prea curând”, a explicat astronomul Amy Mainzer, membru al laboratorului NASA din Pasadena, California.

Acum 65 de milioane de ani, Terra a fost lovită de un asteroid măsurând între 5 şi 10 kilometri în diametru, provocând schimbări climatice globale care au dus la extincţia dinozaurilor şi a altor specii de animale.

„Ştim că un impact de acest tip ar extermina majoritatea formelor de viaţă de pe Pământ”, a comentat Mainzer.

Acum, cercetătorii intenţionează să folosească datele acumulate de telescopul WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) pentru a identifica corpurile cereşti cu potenţialul de a fi periculoase, a căror orbită se apropie la 7,4 milioane de kilometri de Terra.

Momentan, nu există niciun plan de acţiune în cazul care este identificat un asteroid care se îndreaptă spre Terra.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase