Home » D:News » Un nou vaccin anti-SIDA va fi testat pe oameni

Un nou vaccin anti-SIDA va fi testat pe oameni

Un nou vaccin anti-SIDA va fi testat pe oameni
Publicat: 22.12.2011
Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) va permite testarea pe oameni a unui vaccin împotriva virusului HIV, susţin cercetătorii canadiani.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Western Ontario, susţinută financiar de compania farmaceutică Sumagen, au dezvoltat un vaccin care are la bază un virus mort, modificat genetic.

Experţii spun că vaccinul a stimulat un răspuns imunitar puternic în testele anterioare şi nu pare să aibă efecte adverse.

„Aprobarea studiilor de către FDA, este o etapă extrem de importantă pentru vaccinul nostru, care are potenţialul de a salva vieţile a milioane de oameni din toată lumea, prin prevenirea infectării cu HIV”, a declarat dr. Chil-Yong Kang.

Deşi până acum au mai existat trei testări clinice pentru combaterea HIV, toate au utilizat virusuri vii. Acum, este pentru prima dată când experţii adoptă utilizarea unui virus mort în lupta împotriva SIDA.

Începând de anul viitor, vaccinul, numit SAV001, va fi supus unor probe pentru a i se testa eficienţa şi eventualele efecte negative.

În prima fază, care va începe în ianuarie 2012, se va testa siguranţa acestui vaccin, pe un eşantion de 30 de persoane HIV-pozitive.

A doua etapă va testa răspunsul imunitar la 600 de persoane HIV-negative, care au un risc mare să contracteze acest virus.

Cea de-a treia fază va determina eficienţa vaccinului şi va implica 6.000 de voluntari HIV-negativi, cu un risc mare de a contracta virusul.

Sursa: cbs

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase