Home » D:News » Siku, cel mai drăguţ pui de urs polar, a devenit vedetă pe Internet (VIDEO)

Siku, cel mai drăguţ pui de urs polar, a devenit vedetă pe Internet (VIDEO)

Siku, cel mai drăguţ pui de urs polar, a devenit vedetă pe Internet (VIDEO)
Publicat: 23.12.2011
Siku este un pui de urs polar ce a fost «adoptat» de o grădină zoologică din Kolind, Danemarca, după ce mama sa nu a putut produce suficient lapte. La vârsta de două zile, puiul a fost luat de lângă mama sa, după ce camerele video au semnalat un comportament anormal.

Dacă ar fi fost lăsat în compania mamei sale, Siku (nume ce înseamnă „gheaţă marină” în limba inuită Iñupiaq) ar fi murit de foame.

Ursul polar necesită îngrijire constantă, 24 de ore din 24, de-a lungul primului an de viaţă. De aceea, 3 persoane din cadrul staff-ului Scandinavian Wildlife Park din Kolind vor avea grijă de simpaticul pui în această perioadă.

Frank Vigh-Larsen, managerul Scandinavian Wildlife Park şi totodată unui din cei care se ocupă de îngrijirea animalului, afirmă că puiul se simte bine: „Dacă la naştere cântărea 800 de grame, acum cântăreşte 3,2 kilograme. Îi place să fie social între orele 22 şi 6 dimineaţa. În prima săptămână dormea la el în ladă, dar acum refuză să mai doarmă acolo, aşa că vine în pat cu mine”.

Pe măsură ce va creşte, Siku va fi reintrodus în compania celorlalţi urşi polari din Wildlife Park. Speranţa medie de viaţă a unui urs polar în captivitate este de 30-35 de ani.

Un clip video realizat de echipa care îl îngrijeşte pe micuţ a făcut înconjorul lumii, transformându-l pe micuţul animal într-o veritabilă vedetă. Iată cum este răsfăţat micuţul animal de către staff-ul grădinii zoologice:

Sursa: The Star

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase