Home » D:News » Surpriză! Elefanţii au de fapt 6 degete

Surpriză! Elefanţii au de fapt 6 degete

Surpriză! Elefanţii au de fapt 6 degete
Publicat: 26.12.2011
Conform unui ultim studiu în domeniu, realizat de zoologii britanici, o misterioasă formaţiune osoasă din structura piciorului elefanţilor s-a dovedit a fi de fapt al şaselea deget al inteligentelor pachiderme.

Timp de peste 300 ani, buclucaşa formaţiune osoasă a încurcat zeci de zoologi, dar ultimul studiu a stabilit că formaţiunea în cauză este un element care are un rol deosebit de important în susţinerea greutăţii corporale a celor mai mari animale de uscat din zilele nostre.

Evidenţele fosile au demonstrat că acest os pre-digital a evoluat încă de acum 40 milioane ani, moment în care elefanţii primitivi au devenit tot mai masivi şi au adoptat un mediu de viaţă exclusiv terestru.

Cercetătorii susţin că structura formaţiunii este alcătuită exclusiv din os, cu toate că este un os cu o formă stranie şi neregulată.

Osul, care nu este o falangă digitală propriu-zisă, dar care are rolul uneia, este un element extrem de important, stabilizând poziţia elefanţilor atunci când aceştia stau în picioare.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase