Home » D:News » Cum va arăta soarele spre finalul existenţei sale?

Cum va arăta soarele spre finalul existenţei sale?

Cum va arăta soarele spre finalul existenţei sale?
Publicat: 28.12.2011
Astrofotograful Bill Snyder a imortalizat, în una dintre fotografiile sale, ultimele momente din viaţa unei stele, indicând lumii modul în care va arăta Soarele atunci când va muri.

Tot gazul şi praful care se văd în imagine au fost în interiorul stelei. Când astrul moare, ele sunt expulzate şi formează un nor imens, luminat de nucleul incandescent al stelei.

Peste aproximativ cinci miliarde de ani, când soarele nostru va muri, el va „înflori” la fel ca cel din imagine.

Nebuloasa Dumbbell se află la o depărtare de 1360 de ani lumină de Pământ. Ea a fost descoperită, din greşeală, în 1764, când astronomul Charles Messier întocmea o listă de obiecte difuze care nu trebuiau confundate cu nişte comete.

Cel de-al 27-lea obiect de pe lista era cunoscut drept M27 sau Nebuloasa Dumbbell, numele fiind dat de forma sa ce seamănă cu o ganteră. Ea este o nebuloasă planetară, la fel cu cea pe care o va produce şi Soarele nostru atunci când fuziunea nucleară se va opri în miezul său.

Specialiştii spun că degradarea stelei a început într-o perioadă cuprinsă între 3000 şi 48.000 de ani în urmă, plus cei 1360 de ani lumină, cât are nevoie lumina de pe M27 pentru a ajunge la noi.

Ştiinţa secolului al XVIII-lea nu avea capacitatea de a înţele fizica lui M27. Chiar şi astăzi, multe lucruri referitoare la această nebuloasă bipolară rămân misterioase.

Sursa: dailymail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase