Home » D:News » Misterul degetului lui Yeti a fost elucidat

Misterul degetului lui Yeti a fost elucidat

Misterul degetului lui Yeti a fost elucidat
Publicat: 30.12.2011
Oamenii de ştiinţă de la grădina zoologică din Edinburgh au rezolvat misterul aşa-zisului deget al lui Yeti, luat dintr-o mânăstire din Nepal acum o jumătate de secol.

Rămăşiţele mumificate au fost păstrate în muzeul instituţiei Royal College of Surgeons din Londra, din anul 1950, iar acum au fost readuse la lumină cu ocazia unui inventar.

O analiză ADN, efectuată de dr. Rob Ogden, expert de la grădina zoologică din Edinburgh, a relevat adevăratele origini ale degetului.

Conform lui Ogden, testele au dovedit că osul este uman.

„Ne aşteptam ca degetul să-i fi aparţinut unui om, deci nu a fost o surpriză. Totuşi, am fost uşor dezamăgitor faptul că nu am descoperit nimic nou”, a declarat Ogden.

Yeti, cunoscut şi ca „Omul zăpezilor”, este un gigant legendar, o creatură care ar locui în regiunea Himalayană din Nepal şi Tibet.

În ciuda lipsei de dovezi ale existenţei sale, mitul lui Yeti a supravieţuit de-a lungul timpului în Nepal, iar în secolul al XIX-lea a ajuns şi în vest.

Degetul, despre care se credea că i-a aparţinut unui Yeti a fost luat de la o mânăstire din Nepal, de un explorator american, în anii 1950, iar în locul său a fost pus un alt deget uman mumificat.

Apoi, „degetul de yeti” a fost scos din India, cu ajutorul actorului James Stewart, care a ascuns artefactul în geanta cu lenjerie intimă a soţiei sale.

Primatologul Ian Redmond a mărturisit că „din ceea ce ştim până acum despre yeti, m-aş aştepta ca un deget al său să fie mult mai robust şi mai lung, chiar cu ceva păr pe el”.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase