Home » D:News » Cel mai gras urangutan din Marea Britanie a slăbit 25 kg graţie unei diete speciale (FOTO)

Cel mai gras urangutan din Marea Britanie a slăbit 25 kg graţie unei diete speciale (FOTO)

Publicat: 29.12.2011
Cel mai gras urangutan din Marea Britanie a reuşit să slăbească un sfert din greutatea sa. Oshine cântărea 100 de kilograme, dublu faţă de greutatea normală a unui urangutan, dar graţie unei diete speciale a reuşit să dea jos 25 de kilograme în ultimul an.

Maimuţa antropoidă, în vârstă de 14 ani, a renunţat la dulciuri, jeleuri şi bezele şi a trecut la un regim care conţine fructe, legume şi foarte multă activitate fizică.

Oshine a sosit la centrul Monkey World din Dorset anul trecut, venind din Johannesburg, Africa de Sud, unde a fost ţinută ca animal de companie timp de 13 ani. Stilul de viaţă sedentar a condus la îngrăşarea sa excesivă.

După un efort intens al lucrătorilor de la centrul Monkey World, Oshine a reuşit să slăbească un sfert din greutate, iar acum face sport şi trăieşte alături de alţi 5 urangutani.

De asemenea, aceasta face exerciţii pe un zid de căţărare ce măsoară 20 de metri în înălţime şi a adoptat un pui de urangutan orfan, pe nume Silvestre.

Directorul centrului, Dr. Alison Cronin, a comentat succesul urangutanului: „Dieta a funcţionat incredibil de bine pentru Oshine. Aceasta a reuşit să piardă 25 de kilograme în ultimul an fără a face un efort foarte mare. Ea a mâncat fructe, legume şi carne slabă, la fel ca restul urangutanilor. Această dietă, alături de exerciţiile de escaladă şi de joaca cu puii de urangutan a condus la îmbunătăţirea stării ei de sănătate. Încă mai are de slăbit aproximativ 20 de kilograme, dar suntem foarte bucuroşi să vedem că starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit”.

Centrul Monkey World este membru al EEP (European Endangered Species Breeding Programme), program în cadrul căruia oferă găzduire oricărui pui de maimuţă născut în grădinile zoologice din Europa şi rămas orfan. De asemenea, centrul găzduieşte şi câteva specii ameninţate cu dispariţia, precum gibonii Nomascus gabriellae şi maimuţele lânoase.

Sursa: The Press Association

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase