Home » D:News » Cercetătorii americani susţin că au creat o ţigară mai puţin nocivă

Cercetătorii americani susţin că au creat o ţigară mai puţin nocivă

Cercetătorii americani susţin că au creat o ţigară mai puţin nocivă
Publicat: 04.01.2012
În ciuda faptului că ţigările sunt adevărate ameninţări ale sănătăţii, milioane de oameni din întreaga lume fumează. Din acest motiv, specialiştii de la Universitatea Cornell au căutat o metodă prin care să fabrice ţigări mai puţin toxice.

Utilizând filtre speciale, create din antioxidanţi proveniţi din extracte naturale, cercetătorii au putut să demonstreze că licopenul şi extractul din seminţe de struguri reduc semnificativ nivelul radicalilor liberi care, atunci când trec prin filtru, se acumulează în organism şi pot duce la apariţia cancerului .

„Această metodă poate ajuta la reducerea efectelor nocive ale fumatului, deoarece scade numărul radicalilor cancerigeni”, a declarat coautorul studiului, dr. Boris Dzilkovski.

Reducerea efectelor negative produse de ţigări a fost un subiect ce i-a preocupat pe cercetători de ani buni. Un studiu anterior a arătat că hemoglobina (care transportă oxigenul în celulele roşii din sânge) şi cărbunele activ pot reduce radicalii liberi cu până la 90%. Cu toate acestea, costurile s-au dovedit prea mari pentru ca aceste metode să fie aplicate la scară comercială.

„Practic, această cercetare ar putea duce la apariţia unui tip alternativ de ţigară, mai puţin dăunător organismului” a spus conducătorul studiului, dr. Aaron Kolski-Andreaco.

Sursa: medicalxpress

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase