Home » D:News » Pierderea celor dragi predispune la atac de cord

Pierderea celor dragi predispune la atac de cord

Pierderea celor dragi predispune la atac de cord
Publicat: 11.01.2012
Suferinţa provocată de pierderea unei persoane iubite poate mări considerabil riscul de atac de cord , mai ales în primele zile de la nefericitul eveniment, relevă un studiu efectuat în Statele Unite.

Studiul a vizat aproape 2000 de persoane, care au supravieţuit în urma atacului de cord şi au fost chestionate cu privire la viaţa lor personală şi la pierderea unor oameni importanţi din viaţa lor.

În urma cercetării s-a descoperit că în prima zi de la moartea unei persoane dragi, riscul de apariţie al atacului de cord este de 21 de ori mai mare decât într-o zi obişnuită. De-a lungul următoarei săptămâni, riscul rămâne de 6 ori mai mare decât în mod normal, urmând ca pe tot parcursul lunii să scadă.

Această suferinţă intensă poate cauza multe simptome precum creşterea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, a nivelului hormonului de stres sau apariţia cheagurilor de sânge, care duc la creşterea riscului de atac de cord.

De asemenea, oamenii care suferă astfel de pierderi tind să doarmă şi să mănânce mai puţin sau să uite să îşi ia medicamentele, iar omiterea acestor activităţi esenţiale poate creşte riscul apariţiei unui accident vascular cerebral.

Studii anterioare au demonstrat că cei care deplâng moartea partenerului de viaţă au un risc crescut de deces ca urmare a unui atac de cord sau a accidentelor vasculare cerebrale.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase