Home » D:News » A fost redescoperită o maimuţă presupusă dispărută

A fost redescoperită o maimuţă presupusă dispărută

A fost redescoperită o maimuţă presupusă dispărută
Publicat: 20.01.2012
Una dintre cele mai rare subspecii de maimuţe din lume, despre care cercetătorii credeau că dispăruse deja, a fost fotografiată pe Insula Borneo de către mai mulţi primatologi.

Cu ajutorul unor camere foto acţionate mecanic prin trape şi amplasate de cercetători în pădurea Wehea, aceştia au reuşit să surprindă cadre cu langurul cenuşiu al lui Miller (Presbytis hosei canicrus).

Această subspecie a fost considerată dispărută încă de anul trecut, când nu a mai fost observat niciun exemplar în sălbăticie, dar echipa internaţională de cercetători care a realizat fotografiile sugerează că maimuţele pot spera la un viitor mai optimist.

„Fotografiile ne fac să credem că mai există încă populaţii suficiente de asemenea languri care să asigure pe viitor supravieţuirea speciei. A fost foarte dificil să le descoperim, iar apoi să le identificăm, deoarece la ora actuală există doar câteva fotografii cu această subspecie. De fapt, singura descriere ştiinţifică a langurului lui Miller (denumit astfel în onoarea cercetătorului care l-a descris) a fost făcută pe baza unor exemplare împăiate din muzee. Fotografiile obţinute de noi în pădurea Wehea sunt singurele existente la ora actuală”, declară Brent Loken student în cadrul Universităţii Simon Fraser din British Columbia, Canada.

Langurul lui Miller a fost descris în anul 1985, pe baza unui exemplar provenit din Parcul Naţional Kutai, Kalimantanul de Est, Indonezia.

Sursa: BBCNews

Sursa foto: Eric Fell

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase