Home » D:News » Cercetătorii lucrează la primul testicul artificial

Cercetătorii lucrează la primul testicul artificial

Cercetătorii lucrează la primul testicul artificial
Publicat: 22.01.2012
Cercetătorii americani lucrează la un ambiţios proiect care are ca scop „crearea” primului testicul artificial capabil să producă spermă.

Dr. Paul Turek, director al Turek Clinic din San Francisco, specialist în infertilitatea masculină declară că scopul său nu este acela de a crea un implant testicular artificial pentru bărbaţi, ci un adevărat „mecanism biologic capabil să producă spermă”.

„În prezent încercăm să reproducem procesul de producţie al spermei într-un sistem tri-dimensional. Condiţiile de laborator nu pot reproduce complexitatea organismului uman. Noi intenţionăm să recreem un testicul cu toate funcţiile unui testicul normal”, susţine acesta.

Echipa de cercetători va construi un testicul fals pe baza celulelor care produc spermatozoizi, după care vor ataşa acestuia celule stem. Dr. Turek admite că proiectul său este unul deosebit de ambiţios, care va necesita mulţi ani de lucru pănă la realizarea primului testicul artificial capabil să producă spermatozoizi.

Conform Dr. Rick Paulson din cadrul Universităţii Southern California, succesul echipei profesorului Turek va ajuta nu doar bărbaţii infertili, dar şi pe cei care şi-au pierdut testiculele în diverse accidente sau suferă de cancer testicular.

Conform situaţiei actuale aproximativ 15% din cetăţenii americani suferă de infertilitate.

Sursa: ABC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase